Pizza margarita

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    25 dag
  • drodże,

    1,5 dag
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyzka

farsz

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • mozzarella

    20 dag
  • oliwa

    1 łyżki
  • pieprz

    do smalu
  • sól

    do smaku
  • bazylia świeża

    listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce przygotowujemy rozczyn, drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy 3 łyżki mąki.Mieszamy, przykrywamy miskę ścierka odstawiamy na około 30 min.
Po tym czasie do reszty mąki dodajemy gotowy rozczyn, sól oliwę i starannie wyrabiamy.
Z ciasta formujemy kulę, posypujemy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia. N

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat