Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spagetti
20 dag -
jaja
2 -
sól do smaku
-
pomidor
2 średnie -
cebula
1 -
ząbek czosnku
1 -
wędlina
4 plasterki -
ser żółty
4 plasterki -
cukier
szczypta -
bazylia
-
oregano
-
majeranek
-
pieprz
Sposób przygotowania
Makaron ugotować i odcedzić. Połączyć z jajkami, posolić i wymieszać. Na patelni rozgrzać ok 2 łyżki oleju i wyłożyć makaron.
Na to rozprowadzić pastę pomidorową, wyłożyć wędlinę i żółty ser. Smażyć po przykryciem ok. 5 min, aż ser się roztopi.
Komentarze (13)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (3)