Przepis i sposób przygotowania na: PIZZA KTÓRA ZAWSZE UDAJE SIĘ
Drożdże rozrabiamy z wodą i cukrem. Do miski wsypujemy przesianą mąkę , rozrobione drożdże, olej, sól i oregano. Zagniatamy ciasto , przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia ciasta. po tym czasie wykładamy je na wysmarowaną tłuszczem blachę. ( porcja na dużą , płaską blachę)
mały przecier pomidorowy,3 łyżki oliwy,4 łyżki wody,
3 łyżeczki ziół prowansalskich,3 ząbków czosnku (czosnek
wyciśnięty),1 łyżeczka bazylii,pieprz - wymieszaj i takim
sosem posmaruj ciasto. posypać połową sera.
Kiełbasę i pieczarki pociąć na plasterki, paprykę na paski. Składniki ułożyć na serze.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 250 stopni na około 10 min. Po tym czasie dokładamy resztę sera i pieczemy około 5 min.