Pizza farmerska

Pizza farmerska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąki pszennej

    200 g
  • drożdży

    15 g
  • mleko

    125 ml
  • cukru płaska łyżeczka

  • łyżeczka soli

  • łyżka przecieru pomidorowego

  • Farsz:

  • pieczarek

    300 g
  • cebula

    1
  • kawałek pora

  • startego sera

    150 g
  • łyżka kukurydzy

  • pieprz

  • tymianek

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • olej

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski.Mleko podgrzewamy i wkruszamy do nich drożdże ,dodajemy cukier ,łyżkę mąki i mieszamy .Zostawiamy do wyrośnięcia.Do mąki dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże .Wyrabiamy dokładnie.Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem formując brzegi o wysokości 1 cm.Smarujemy przecierem pomidorowym .Rozkładamy farsz pieczarkowy i kukurydzę ,następnie posypujemy serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200* B i pieczemy 15 minut. Przygotowanie farszu: Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.Cebule i pora kroimy w półplasterki .Na oleju podsmażamy cebule ,por i pieczarki ,doprawiamy do smaku kucharkiem ,pieprzem i tymiankiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 19.01.2013 00:57
bardzo fajna
olkaaa 18.06.2012 18:04
pizzę mogłabym jeść codziennie
zdzislawa2 24.03.2012 11:48
świetna pizza
pacpaw 22.02.2012 07:55
dawno już pizzy nie robiłem
anemon 12.09.2011 10:27
Domowa pizza smakuje znakomicie.
Justyna70 05.11.2010 08:30
na pewno smaczna!
ben-ka 04.11.2010 16:56
Ostatnio coś mi ciasto na pizzę nie wychodzi,nie wiem co się dzieje?
edyta44 04.11.2010 09:20
bardzo lubie pizze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat