Pizza farmerska

Pizza farmerska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    3 szkl.
  • mleko

    1/2 szkl
  • woda

    1/2 szkl
  • drożdże

    10 dkg
  • olej

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • Farsz:

  • ogórki kiszone

    10 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • kukurydza

    1 puszka
  • wędlina

    10 dkg
  • ser żółty

    20 dkg
  • DODATKOWO:

  • ketchup

  • Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizza farmerska foto
Mleko i wodę podgrzewamy do temperatury pokojowej. Mąkę przesiewamy do naczynia, dodajemy mleko z wodą, pokruszone drożdże, olej i sól. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.
Krok 2 - Pizza farmerska foto
W tym czasie przygotowujemy farsz- ogórki, paprykę, wędlinę kroimy w kostkę, kukurydzę odcedzamy. Wszystko to mieszamy ze sobą.
Krok 3 - Pizza farmerska foto
Ser trzemy na grubej tarce. Pól małej szklaneczki zalewamy ketchupem. dodajemy przyprawę do pizzy, mieszamy.
Krok 4 - Pizza farmerska foto
Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na natłuszczoną tortownicę. Na to rozsmarowujemy sos z ketchupu i wysypujemy warzywa. Wierzch posypujemy startym serem. pieczemy w temp 220 st przez ok 30- 40 min
Krok 5 - Pizza farmerska foto
Gotowe polewamy ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 12.12.2013 23:40
Jaka nazwa hahah ale smaczna z tego co widzę
Fiffi 24.11.2012 23:48
lubię pizzę
tessinka 23.11.2012 20:04
ach pizza...zjadłoby się
Botwinka 23.11.2012 18:09
smaczna
Amellia 23.11.2012 11:25
mniam
treonina 22.11.2012 23:43
bardzo lubię i polecam!
IwonaKa 22.11.2012 23:23
świetna,bardzo lubię pizzę
Sylwia56 22.11.2012 22:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat