Pizza domowa III

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • drożdże

    1/3 kostki
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    szczypta
  • jajka

    2 szt
  • keczup

  • kiełbasa

    0,5 pętka
  • kiełbasa parówkowa

    0,5 pętka
  • pieczarki

    50 gram
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • ser

  • cebula

    ćwiartka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wysokiego naczynia wlewamy pół szklanki wody,wrzucamy 1/3 kostki świeżych drożdży,łyżkę mąki,szczyptę cukru.Wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Gdy drożdże zaczną rosnąć,do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,wbijamy 2 jajka,dodajemy łyżeczkę soli i wlewamy drożdże.Ciasto zarabiamy,następnie rozwałkowujemy i wkładamy do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego mąką.Ciasto smarujemy keczupem,następnie układamy kolejno:ugotowane pieczarki,pokrojoną w plasterki kiełbasę myśliwska i parówkową,pokrojone w talarki ogórki kiszone,pokrojoną w piórka ćwiartkę cebuli,posypujemy mielonym czarnym pieprzem.Całość posypujemy startym serem i ziołami prowansalskimi do smaku.Pieczemy co najmniej 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena13 20.05.2012 18:43
tak samo robię! jest pyszna!
ilka_86 24.07.2011 08:47
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat