Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 gram
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
woda letnia 1/4 litra
olej 2 łyżka
pieczarki 6 sztuk
kukurydza marynowana do smaku
papryka 2 do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
drożdże 30 gram
ketchup pikantny 1 butelka
salami 6 (plastry)
ser gouda 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pizza domowa

1. Z mąki, drożdży, cukru, wody, soli i oleju zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić je w ciepłe miejsce, żeby wyrosło. (30min)

2. Z ciasta uformować kulę, naciąć je na krzyż, opruszyć mąką i ponownie odstawić do wyrośnięcia na 30 min.

3 Rozgrzać piekarnik do 220C. Ciasto ponownie wyrobić i wywałkować. Formę do pizzy dobrze natłuścić i położyć na niej ciasto, Brzeg placka zawinąć do góry .
Ciasto polać ketchupem ostrym i następnie dodajemy wcześniej pokrojone według naszego gustu produkty: salami pieczarki kukurydza papryka a wszystko posypujemy startym serem. Na ser posypujemy troche ziół prowansalskich. Pizze piec w piekarniku około 20-25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 09.03.2011 14:17
łądnie wygląda
msmariusz 16.01.2011 01:54
ładnie wygląda
Matik 26.09.2010 23:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak