Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa
Następnie rozwałkowujemy na blaszce.
Na cieście rozsmarowujemy sos i układamy na nim resztę składników.
Pieczemy 8-10 minut w nagrzanym do 240 stopni piecu.
mąka pszenna | 3,5 szklanki |
woda letnia | 1,5 szklanki |
drożdże świeże | 25 g |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżka |
olej | 1 łyżka |
sos pomidorowy | 2-3 łyżki |
ser żółty | 50 g |
mozarella | 1 sztuka |
boczek wędzony | 50 g |
cebula biała | 1 mała |
oliwki zielone | 5-6 sztuki |
ogórek kiszony | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: