Przepis i sposób przygotowania na: Pizza a la Grecja
W misce dobrze wymieszać mąkę, drożdże i sól. Następnie dodać ciepłą wodę, oliwę i zagnieść ciasto. Ciasto zagniatać przez około 5 min. Gotowe ciasto rozwałkować na prostokąt. Blaszkę podsypać mąką i przełożyć na nie ciasto.
Kapary odsączyć z wody. Oliwki odsączyć z wody i pokroić w krążki. Cebulę umyć i pokroić w piórka. Ser typu feta pokroić w kostkę. Mozarellę odsączyć z wody i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Ciasto posmarować równomiernie sosem, na sos położyć równomiernie mozarellę, doprawić oregano i bazylią. Na ser wyłożyć oliwki, kapary, cebulę i ser typu feta. Pizzę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15-20 min.