Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pizza z kiełbasą śląską i ogórkiem kiszonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 1/2 kostki
mąka 2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
cukier 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
kiełbasa śląska 3 sztuki
papryka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
żółty ser 8-10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza z kiełbasą śląską i ogórkiem kiszonym

Drożdże rozpuścić z cukrem, dodać mleko z oliwą, dosypać mąkę, ugnieść ciasto.

Zaczekać około 0,5 h aż ciasto troszkę urośnie i wyłożyć na blachę.

Posmarować koncentratem, wyłożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, cebulę, paprykę i ogórka. Wszystko przykryć serem żółtym.

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ciekawe 30.03.2023 10:09
pizza z sałatki jarzynowej?
ppaulina 07.02.2014 15:54
pychota :))
JOANNA16 24.06.2013 15:44
pyszna pizza
Aneta41 29.03.2012 19:35
też taka robie
Robert10 29.06.2011 22:11
pyszniutka
mariusz14 26.06.2011 10:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak