Piwoszki

Piwoszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • piwo

    1/2 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Piwoszki

Zimną margarynę zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać mąkę i piwo. Wszystko razem wymieszać. Wykrawać ciastka różnych kształtów. Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż nabiorą złotego koloru, w temp. 180 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

jola1512 04.07.2011 11:42
ciekawy przepis
malaczarna23 07.06.2011 10:06
super
Barbara55 11.05.2011 15:23
piwosze lubię piwoszki?
Juleczka20 01.05.2011 09:12
świetne te piwoszki
kielcok1 26.04.2011 16:00
dla piwosza jak znalazł
artur7 21.04.2011 09:36
pyszne
owca441 15.04.2011 19:47
jadłam z marmoladą są pyszne
Misiakova 09.02.2011 09:20
Pycha :)
IlonaAlbertos 06.02.2011 20:12
Nigdy takich nie robiłam.
ewa19a 31.01.2011 15:54
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat