Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIWNY WIEPRZ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2-3 szt.
olej do smaku
piwo 0,5 litra
pieprz do smaku
sól do smaku
kminek do smaku
rozmaryn do smaku
chleb razowy do smaku
wieprzowina 0,5 (łopatka)
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIWNY WIEPRZ

Wieprzowinę pokroić w kostkę i oprószyć słodka i ostrą papryką, cebule pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju, dodaj mięso i mieszaj (smażyć z 10min.)Posyp odrobiną rozmarynu i kminku,dolej połowę piwa i duś na wolnym ogniu ok.45min.Pokrusz drobno chleb razowy ( kromka do dwóch)i dolej resztę piwa, gotuj jeszcze na małym ogniu ok.10min. i przypraw do smaku pieprzem i sola. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TOTEK 20.11.2012 11:37
super nazwa i pewnie smak :)
Mirka-Ludomila 07.11.2012 08:54
super nazwa
wojtek5 01.11.2012 16:01
dobra nazwa dla potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak