PIWNY WIEPRZ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    2-3 szt.
  • olej

    do smaku
  • piwo

    0,5 litra
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • kminek

    do smaku
  • rozmaryn

    do smaku
  • chleb razowy

    do smaku
  • wieprzowina

    0,5 (łopatka)
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę pokroić w kostkę i oprószyć słodka i ostrą papryką, cebule pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju, dodaj mięso i mieszaj (smażyć z 10min.)Posyp odrobiną rozmarynu i kminku,dolej połowę piwa i duś na wolnym ogniu ok.45min.Pokrusz drobno chleb razowy ( kromka do dwóch)i dolej resztę piwa, gotuj jeszcze na małym ogniu ok.10min. i przypraw do smaku pieprzem i sola. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TOTEK 20.11.2012 11:37
super nazwa i pewnie smak :)
Mirka-Ludomila 07.11.2012 08:54
super nazwa
wojtek5 01.11.2012 16:01
dobra nazwa dla potrawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat