Piszingery z krówką i bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • andrut

    opakowanie
  • masa krówkowa

    400 g
  • rodzynki

    wg uznania
  • orzechy włoskie

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki sparzyć. Orzechy włoskie pokroić na drobne kawałeczki. Masę krówkową przełożyć do miski i dobrze wymieszać z rodzynkami oraz orzechami włoskimi. Andrut posmarować masą krówkową z bakaliami, następnie przyłożyć drugim i znów posmarować – ja robiłam przekładańca z 4 andrutów. Pozostawić na chwilę, aby zmiękły i pokroić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justi2401 26.06.2017 18:48
Jaki prosty a zarazem pyszny deser do kawki. Super!
Ola1young 26.06.2017 17:34
lubie takie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat