Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pirogi z kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 40 dkg
jajko 1 szt
sól do smaku
woda letnia

Nadzienie

kasza jęczmienna 1 saszetka
pieczarki 15 dkg
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pirogi z kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Cebulę i pieczarki, oczyścić, pokroić w krążki podsmażyć na oleju
Krok 1 - Pirogi z kaszą jęczmienną foto
2
Kaszę ugotować , wystudzić. Usmażone pieczarki i kaszę zemleć przez maszynkę, dodać jajko, sól.pieprz i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pirogi z kaszą jęczmienną foto
3
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, sól , wodę, zagnieść ciasto.
Krok 3 - Pirogi z kaszą jęczmienną foto
4
Następnie robić krążki , rozwałkować. Nakładać farsz, zlepić pierogi.
Krok 4 - Pirogi z kaszą jęczmienną foto
5
. W garnku ugotować lekko osoloną wodę, gotować pierogi około 5 min od wypłynięcia. Ugotowane pierogi wyjąć łyżką cedzakową na talerz. Podawać okraszone skwarkami z surówką.
Krok 5 - Pirogi z kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 28.05.2017 18:29
Dzięki .)))
Wiesława1 04.05.2017 10:19
Pysznie wyglądają
w mojej kuchni 04.05.2017 00:13
same pyszności
halina17 03.05.2017 20:57
Dobry przepis.
olkaaa 03.05.2017 19:08
lubię takie
mirosława4 03.05.2017 18:53
apetyczne :)
Skotka 03.05.2017 17:07
Świetne pierożki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak