Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pirogi z kapusta i świezymi grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
kapusta kiszona 40 dkg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz
woda 1 (gorąca)
grzyby świeże 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pirogi z kapusta i świezymi grzybami

Składniki na ciasto zagnieść,w razie potrzeby podsypać mąką.
Kapustę zalać wodą i ugotować do miękkości.
Grzyby oczyścić,opłukać i ugotować w osobnym garnku(około godzinę)
Ugotowane i wystudzone grzyby pokroić w drobną kostkę,a kapustę posiekać.
Cebulkę obrać,posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju.
Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.
Farsz najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki aby smaki się przegryzły.
Ciasto cienko wałkować,wykrawać koła, wypełniać farszem i zlepiać pierogi.
Gotować 3 minuty w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 23.04.2013 19:56
oryginalnie zlepione
czekoladka_m 17.01.2013 18:37
Moje ulubione;)
cooleczka 17.01.2013 15:24
u mnie zawsze się robi na Wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak