Przepis i sposób przygotowania na: Piróg biłgorajski
Kroki postępowania
Dodać śmietanę z drożdżami oraz sól (ale tak by sól i drożdże nie miały ze sobą bezpośredniej styczności) - zagnieść ciasto.
ziemniaki | 350 gramów |
twaróg | 150 gramów |
smalec | 1 łyżeczka |
kasza gryczana | 400 gramów |
jajko | 3 sztuki |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1 łyżka |
sól | |
mięta |
mąka pszenna | 1.5 szklanki |
masło | 100 gramów |
drożdże świeże | 10 gramów |
proszek do pieczenia | szczypta |
cukier | 0,5 łyżeczki |
śmietana | 0,5 szklanki |
sól | 0,5 łyżeczki |
Dodać śmietanę z drożdżami oraz sól (ale tak by sól i drożdże nie miały ze sobą bezpośredniej styczności) - zagnieść ciasto.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: