Piramidka z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    4 sztuki
  • mąki

    0,5 szklanki
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżka
  • proszku do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • soli

    1 szczypta
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • herbatniki

    2 opakowania
  • krem czekoladowy

    1 opakowanie
  • krem do karpatki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na puch dodając cukier nie przerywać miksowania. Dodać kolejno żółtka a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać drewnianą łyżką. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tak jak na roladę. Piec w piekarniku ok 15minut w 180 stopniach. Po upieczeniu zdjąć papier i wykroić prostokąty. Wyłożyć nimi blachę. Krem karpatkowy i krem czekoladowy rozrobić według przepisu na opakowaniu. Galaretkę pokroić w kosteczkę. Krem karpatkowy wyłożyć na spód, wsypać galaretkę. Wyłożyć herbatniki a następnie krem czekoladowy i przykryć biszkoptem. Wstawić do lodówki. Następnie wyjąć z blaszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 14.02.2014 10:21
super pyszności
ana1 01.09.2013 07:10
pysznie wygląda,fajny pomysł
Barbara777 30.08.2013 22:43
fajny przepis:)
reniatka 30.08.2013 22:12
bardzo apetyczne
agnieszka214 30.08.2013 19:18
bardzo pysznie
as28 30.08.2013 19:13
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat