Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piramidka serowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajek 4 sztuki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżeczki
mąki 0,5 szklanki
cukru 0,5 szklanki
ser waniliowy w wiaderku 1 opakowanie
galaretki cytrynowe 2 sztuki
Polewa:
czekolady mleczne 2 sztuki
czekolada orzechowa

Przepis i sposób przygotowania na: Piramidka serowa

Jajka wybić do miski i utrzeć z cukrem na puch. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać szpatułką. Przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rozłożyć po całości. Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody i pozostawić do stężenia. Masę serową wyłożyć do miski i wymieszać z galaretkami. Z biszkoptu wykroić równoległe paski na kształt blaszki i ją obłożyć biszkoptem. Przelać masę serową i pozostawić w lodówce do ostygnięcia. Następnie gdy masa zastygnie odwrócić blaszkę i wyjąc ciasto. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozsmarować na cieście i posypać pokruszoną czekoladą z orzechami. Ponownie wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 23.10.2013 08:14
super przepis
monisia1977 23.10.2013 06:44
fajne ciacho
babajaga1969 23.10.2013 00:38
dobre ciasto
Barbara/zuza22_85 22.10.2013 19:35
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak