Przepis i sposób przygotowania na: Pina Colada
Kroki postępowania
Jajka wbić do miski, dodać obydwa cukry i miksować mikserem na najwyższych obrotach aż jajka będą puszyste.
Upieczony wystudzić
Białka ubić, potem dodać cukier i ubijać pianę do rozpuszczenia się cukru.
Piec 25 minut też w 170 stopniach.
Plastry ananasa wyjąć z soku i pokroić.
Sok przelać do szklanki ( u mnie była akurat 1 szklanka. Jeśli jest mniej należy dopełnić wodą ).
Potem ten sok przelać do garnka, wlać wodę i zagotować.
Żółtka dokładnie wymieszać z budyniem, mąką, cukrem i mlekiem i wlać do gotującego się soku energicznie mieszając.
Nie przerywając mieszania gotować budyń do zgęstnienia.
Przykryć folią spożywczą, pokrywką lub talerzykiem i zostawić do wystudzenia.
Biszkopt jasny ułożyć na dnie blaszki w której się piekł.
Gotowe ciasto włożyć do lodówki do związania a potem przechowywać w chłodnym ale najlepiej po za lodówką miejscu.