Pilaw z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    150 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • zielona fasolka szparagowa

    garść
  • żółta fasolka szparagowa

    garść
  • liść laurowy

  • bulion

    500 ml
  • pomidory suszone Smak

    kilka sztuk
  • olej ryżowy

    2 łyżki
  • kardamon

  • kumin

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę zielona i żółtą ugotować i pokroić. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać pokrojony czosnek oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i seler. Kolejno dodać ryż, obie fasole, pokrojone suszone pomidory. Zalać bulionem. Doprawić przyprawami. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu do momentu aż ryż wchłonie cały płyn.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat