Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PILAW Z KURACZAKIEM PO TURECKU

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały kurczak 1 szt
pęczek włoszczyzny
curry 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżeczek
ryż 1 szklanka
żurawina 1/2 szklanki
płatki migdałowe 2 łyżki
rosół 2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PILAW Z KURACZAKIEM PO TURECKU

Wykonanie:
Kurczaka ugotować z dodatkiem włoszczyzny i soli (bez kapusty). Ryż opłukać i obsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie wlać rosół. Przyprawić potrawę curry, pieprzem i wsypać żurawinę. Gotować na wolnym ogniu 25 minut aż ryż wchłonie płyn. Ugotowanego kurczaka wyjąć, zrumienić chwilę w piekarniku i posypać wcześniej usmażonymi na maśle płatkami migdałowymi. Przełożyć mięso i obłożyć ciepłym przyprawionym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak