Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw z grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 30 dag
ryż jaśminowy 1,5 szklanki
sól i pieprz do smaku
masło 3-4 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw z grzybami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Grzybki oczyścić i ugotować w wodzie w jak najmniejszej ilości około 20 minut. Odcedzić wodę z grzybków zachować. Grzybki pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła.
Krok 1 - Pilaw z grzybami foto
2
Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła dodać do grzybków.
Krok 2 - Pilaw z grzybami foto
3
Do grzybków i cebuli dodać ryż, posolić popieprzyć i zalać wodą w której gotowały się grzybki ( około 3/4 szklanki. Dusić na małym ogniu aż ryż będzie miękki.
Krok 3 - Pilaw z grzybami foto
4
Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Pilaw z grzybami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak