piław z baranina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    250 g
  • czosnek

    3 zabki
  • baranina

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • pasta pomidorowa

    2 łyzki
  • olwa

    3 łyzki
  • sól, pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1\2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso umyc i pokroic w kostke.Mieso posiekany czosnek i cebule podsmazyc na oliwie.Dodac papryke,pieprz i ryz.Posolic wymieszac i smazyc 3 minuty.Paste pomidorowa rozpuscic w 500 ml wrzacej wody,wlac do miesa z ryzem,wymieszac.Gotowac na małym ogniu 15 minut a nastepnie zapiekac 40 minut w tep.180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat