Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilav z mintaja

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1/2 kg
kapusta biała 1/4 główki
ryż 2 woreczki
keczup 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1 sztuka
tymianek 1 szczypta
pieprz 3 szczypty
sól 3/4 łyżki
wywar z kurczaka 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pilav z mintaja

Kapustę należy poszatkować drobno. Następnie wrzucamy do garnka, zalewamy bulionem drobiowym. Solimy do smaku i wrzucamy tymianek. Dusimy przez 40 minut. Po upływie tego czasu siekamy cebulę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę, szklimy. Dodajemy ryż i podsmażamy. Przekładamy ryż do garnka z cebulą. Dodajemy sól i pieprz, zalewamy 1 szklanką wody i dusimy do czasu gdy ryż wchłonie sok. Następnie dodajemy pomidory oraz kapustę z wywarem. Gdy będzie zbyt sucho to dolewamy wody. Dodajemy też keczup oraz kawałki ryby. Dusimy wszystko do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak