Pikle z ogórków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    2 łyżka
  • ocet 10 %

    1/2 szklanki
  • cukier drobny

    6 łyżek
  • cynamon

    kawałek
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • Kolendra cała Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    1,5 szklanki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    6 ziarenek
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • ogórki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć nie obierać ze skórek pokroić na grube plastry lub w słupki jak kto woli,wrzucić na wrzątek obgotować 1 minutę odcedzić.Poukładać w umytych suchych słoikach dosyc ciasno. Zalewa: Wodę zagotować z octem i wszystkimi przyprawami zalać ogórki w słoikach zakręcić dobrze i pasteryzować około 15-20 minut.
Jako sałatka do obiadu idealne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 19.07.2013 08:05
super ogórki na zimę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat