Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z kurkumą i selerem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
woda letnia 3 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
cukier kryształ 1 szkl.
czosnek do smaku
seler naciowy 2 szt.
kurkuma 1 szt.
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z kurkumą i selerem

Kroki postępowania

1
Ogórki płuczemy kroimy na ćwiartki (jak na zdjęciu) ciasno układamy w słoikach.
Krok 1 - Pikle z kurkumą i selerem foto
2
Do słoików wkładamy cienki plaster cebuli ząbek czosnku i dwie gałązki selera oraz kilka ziaren gorczycy.
Krok 2 - Pikle z kurkumą i selerem foto
3
Wlewamy ocet i wodę. Wsypujemy cukier, sól i opakowanie kurkumy gotujemy ok. 5 minut i studzimy. Zalewamy słoiki i pasteryzujemy ok. 15 minut.
Krok 3 - Pikle z kurkumą i selerem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 16.08.2012 08:32
fajne
gosia47-47 16.08.2012 05:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak