Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle z cukini

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

cukinia 2 kg młodej
cebula czerwona 2 sztuki
sól 2 łyżki

zalewa

cukier 1,5 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle z cukini

Cukinię umyć i pociąć wzdłuż na cienkie plasterki, cebulę pociąć na piórka i wymieszać z solą, odstawić na około 2 godziny.
Wszystkie składniki zalewy wymieszać i gotować około 5 minut. Z cukinii dokładnie odlać i wypłukać zimna wodą, zostawić na sitku do bardzo dokładnego odsączenia wody.
Gorącą zalewą zalać odsączoną z wody cukinię i odstawić na kolejne 2 godziny po tym czasie przełożyć do słoików razem z zalewą i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.12.2016 20:25
pyszne zapasy domowe :-)
jagoda5913 15.12.2016 00:28
super przepis
Ania321 14.12.2016 19:12
fajny przepis :)
GeneracjaXYZ 14.12.2016 18:12
Ciekawie tu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak