Pikle z cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • woda

    500 ml
  • ocet

    0,5 szklankki
  • cukier

    o,5 szklanki
  • sól

    1,5 łyzki
  • pieprz

    kilka ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka listków
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • koper

    2 gałązki
  • marchewka

    1 mała
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obieramy, wydrążamy środek, kroimy w paski. W wyparzonych słoikach układamy kawałek czosnku, marchewki, kopru, ziela , liść i pieprz, następnie układamy dość ciasno cukinie. Wodę gotujemy z octem ,solą i cukrem. Gorącą zalewa zalewamy cukinię. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat