Pikle warzywne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na zalewę

  • woda

    1.5 litra
  • cukier

    6 łyżek
  • ocet

    6% 2 szklanki
  • sól

    2 łyżeczki

Warzywa

  • kalafior

  • papryka czerwona

  • marchew

  • fasolka szparagowa

  • ząbki czosnku

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • olej

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora umyłam i podzieliłam na różyczki. Marchew po umyciu i obraniu pokroiłam w talarki, paprykę w szersze paski, fasolkę szparagową na pół.
Słoiki umyłam i wyparzyłam.
Do każdego wrzuciłam ziele angielskie, listek laurowy, kilka ząbków czosnku, w słoiku ułożyłam warzywa, dodałam też kilka gałązek kopru oraz po jednej łyżce oleju.
Następnie wszystko zalałam zalewą. Zakręciłam szczelnie słoiki i gotowałam przez 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 27.07.2016 10:26
super zapasy ;)
molanka 19.07.2016 12:01
idealne na zimę
w mojej kuchni 19.07.2016 12:00
dobre na zimę
Krzysztof15 19.07.2016 06:19
bardzo smaczne
norweska20 18.07.2016 23:53
wyglądają kusząco
Iwusia 18.07.2016 23:26
wspaniały, domowy wyrób
bertpvd 18.07.2016 22:34
świetny, domowy wyrób

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat