Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle warzywne

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na zalewę

woda 1.5 litra
cukier 6 łyżek
ocet 6% 2 szklanki
sól 2 łyżeczki

Warzywa

kalafior
papryka czerwona
marchew
fasolka szparagowa
ząbki czosnku
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
olej
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle warzywne

Kalafiora umyłam i podzieliłam na różyczki. Marchew po umyciu i obraniu pokroiłam w talarki, paprykę w szersze paski, fasolkę szparagową na pół.
Słoiki umyłam i wyparzyłam.
Do każdego wrzuciłam ziele angielskie, listek laurowy, kilka ząbków czosnku, w słoiku ułożyłam warzywa, dodałam też kilka gałązek kopru oraz po jednej łyżce oleju.
Następnie wszystko zalałam zalewą. Zakręciłam szczelnie słoiki i gotowałam przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.07.2016 10:26
super zapasy ;)
molanka 19.07.2016 12:01
idealne na zimę
w mojej kuchni 19.07.2016 12:00
dobre na zimę
Krzysztof15 19.07.2016 06:19
bardzo smaczne
norweska20 18.07.2016 23:53
wyglądają kusząco
Iwusia 18.07.2016 23:26
wspaniały, domowy wyrób
bertpvd 18.07.2016 22:34
świetny, domowy wyrób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak