Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle w miodzie

4.0
(21)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki

ogórki 5 kg

zalewa

woda 3 litry
ocet 1,5 szklanki
cukier 0,5 kg
miód płynny 3 łyżki
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle w miodzie

Składniki zalewy zagotować, wymieszać i zostawić do przestygnięcia.
Ogórki obrać i pokroić w słupki. Gdy nasiona są zbyt duże to wycinamy. Układamy w słoiku, zalewamy zalewą i pasteryzujemy 10 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 30.10.2014 19:09
Lubię pikle:)
nogawkuchni 30.10.2014 18:28
Bardzo lubię pikle,smakowicie się u Ciebie prezentują,świetny dodatek do obiadu i kanapek.
caralajna 30.10.2014 18:09
ale bym zjadła, uwielbiam pikle
Christopher 30.10.2014 16:48
Dobre pikle.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak