Pikle w miodzie

Pikle w miodzie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

ogórki

  • ogórki

    5 kg

zalewa

  • woda

    3 litry
  • ocet

    1,5 szklanki
  • cukier

    0,5 kg
  • miód płynny

    3 łyżki
  • sól

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikle w miodzie

Składniki zalewy zagotować, wymieszać i zostawić do przestygnięcia.
Ogórki obrać i pokroić w słupki. Gdy nasiona są zbyt duże to wycinamy. Układamy w słoiku, zalewamy zalewą i pasteryzujemy 10 minut na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

marenka 30.10.2014 19:09
Lubię pikle:)
nogawkuchni 30.10.2014 18:28
Bardzo lubię pikle,smakowicie się u Ciebie prezentują,świetny dodatek do obiadu i kanapek.
caralajna 30.10.2014 18:09
ale bym zjadła, uwielbiam pikle
Christopher 30.10.2014 16:48
Dobre pikle.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat