Pikle ogórkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • cebula

    4 szt
  • papryka mielona

    2 łyżeczki
  • ocet

    1/2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • curry

    2 łyżeczki
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki, kroimy jak na pikle, cebulę w pół krążki. Cebulę i ogórki osobno zasalamy i odstawiamy na 1 godzinę. Odlewamy wodę. Pozostałe składniki zalewy zagotowujemy, ogórki i cebulę przekładamy do słoików i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat