Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle meksykańskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 7 kg
cebula 7
ocet 10 % 2 szklanki
sól 6 łyżek
cukier 2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 4 łyżeczki
pieprz mielony 2 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle meksykańskie

Do słoika wkładamy plaster cebuli , ogórki obieramy i dzielimy je na 4 części , usuwamy miąższ . Składniki zalewy razem łączymy i wlewamy do słoików . Wkładamy w słoiki ogórki zalewając zalewą . Pasteryzujemy ok 5 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 30.09.2013 00:06
świetne pikle
alaaa 24.08.2013 21:20
nie wiem czy dla mnie nie za ostre
Gary Michy 06.08.2013 23:23
pikle moje ulubione :)
meg1984 06.08.2013 23:19
ciekawy przepis
paulina2157 06.08.2013 22:05
nigdy tak przyprawionych nie robiłam ciekawe jaki mają smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak