Pikle meksykańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    7 kg
  • cebula

    7
  • ocet 10 %

    2 szklanki
  • sól

    6 łyżek
  • cukier

    2 szklanki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    4 łyżeczki
  • pieprz mielony

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    4 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do słoika wkładamy plaster cebuli , ogórki obieramy i dzielimy je na 4 części , usuwamy miąższ . Składniki zalewy razem łączymy i wlewamy do słoików . Wkładamy w słoiki ogórki zalewając zalewą . Pasteryzujemy ok 5 minut .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 30.09.2013 00:06
świetne pikle
alaaa 24.08.2013 21:20
nie wiem czy dla mnie nie za ostre
Gary Michy 06.08.2013 23:23
pikle moje ulubione :)
meg1984 06.08.2013 23:19
ciekawy przepis
paulina2157 06.08.2013 22:05
nigdy tak przyprawionych nie robiłam ciekawe jaki mają smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat