pikatny sos grzybowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    30 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • rosół

    2 szklanki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać cebulę, wypłukać, pokroić w kostkę. boczek pokroić w kostkę i wytopić. Grzyby umyć, obrać, pokroić. Rozdrobnione grzyby i cebulę, czosnek połączyć z boczkiem i dusić ok. 10 minut. Doprawić do smaku, dodać przecieru pomidorowego, rosołem podlać. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, zagęścić sos, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 16.02.2012 09:53
super,lubię taki gęsty
kriso 11.12.2011 20:18
rewelacja
MAŁGORZATA108 08.04.2011 22:02
Pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat