Pikanty sos warzywny z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • papryka

    1 szt
  • cebulka marynowana

    10 szt
  • ogóreczki z curry Smak

    3 szt
  • czosnek marynowany

    3 ząbki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • chille

    do smaku
  • ryż

    3 torebki
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażamy pokrojonego fileta z kurczaka , dorzucamy marynowany czosnek, poszatkowaną cebulę i całą cebulkę marynowaną , dusimy .
Ogórki , paprykę , cukinię kroimy w kostkę , pieczarki w talarki i wrzucamy do mięsa z cebulą , doprawiamy podanymi przyprawami .
Następnie dodajemy przecier i ketchup , dusimy aż do zgęstnienia sosu.
Ryż gotujemy w stosunku 2;1 czyli 2 części wody i 1 część ryżu , zagotowywujemy wodę , wrzucamy ryż i czekamy aż wchłonie wodę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 01.11.2013 21:25
Pysznie się zapowiada takie sprzątanie lodówki:)
mufinka79 01.11.2013 18:35
Super sos, uwielbiam takie sprzątanie lodówki, wspaniały smak. Trafiłaś w mój gust!
Czarnula87 01.11.2013 16:53
to coś dla mnie
elka72 01.11.2013 15:33
Jak dla mnie to rewelacja w smaku i wyglądzie.
Ola1984 01.11.2013 07:54
Lubię takie dania, bardzo smacznie wygląda :)
malaczarna23 01.11.2013 07:49
sosik wygląda przepysznie:) ale bym zjadła taki obiadek
Anna133 01.11.2013 07:43
żywność jest bardzo droga ,u nas nigdy się nic nie marnuje :D a można też smacznie zjeść
margaret 01.11.2013 02:29
fajny przepis:)
ssylwiaa 31.10.2013 22:12
zapowiada się smakowicie ;)
Kuchenka 31.10.2013 22:07
apetycznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat