Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos szafranowy według Agi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 125 ml
dymki 2 sztuki
Szafran nitki Prymat 6 nitek
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
marynowany zielony pieprz 8 ziarenek
bazylia 3 gałązki
oliwa łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos szafranowy według Agi

Szafran z curry moczymy całą noc w 1/2 szklanki przegotowanej wody.Dymkę siekamy,na patelni rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej cebulę,wlewamy bulion,dodajemy szafran z curry i chwilkę trzymamy na niewielkim ogniu,dodajemy marynowany pieprz i doprawiamy solą.Gałązki bazylii myjemy,odcinamy listki,siekamy i dodajemy do sosu.Całość doprawiamy do smaku solą.Sos podajemy na zimno jako dodatek do mięs.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 01.06.2012 13:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak