Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny sos majonezowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 3 czubate łyżki
ketchup 1 łyżka
sos chili pikantny 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny sos majonezowy

Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego ketchup, musztardę i sos chili (jak ktoś woli bardziej ostre potrawy, może dać więcej sosu chili). Dodać też do tego odrobinę soli. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Sos podałam do frytek i panierowanej piersi z kurczaka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja 09.07.2013 21:25
smaczny majonez, idealny do mięsa!
ana00 02.07.2013 14:58
lubie takie sosy
Róża1 18.06.2013 10:06
bardzo lubię takie pikantne sosiki:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak