Pikantny sos majonezowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    3 czubate łyżki
  • ketchup

    1 łyżka
  • sos chili pikantny

    1 łyżeczka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego ketchup, musztardę i sos chili (jak ktoś woli bardziej ostre potrawy, może dać więcej sosu chili). Dodać też do tego odrobinę soli. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Sos podałam do frytek i panierowanej piersi z kurczaka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja 09.07.2013 21:25
smaczny majonez, idealny do mięsa!
ana00 02.07.2013 14:58
lubie takie sosy
Róża1 18.06.2013 10:06
bardzo lubię takie pikantne sosiki:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat