Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny sos jogurtowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 75 gram
woda 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
miód płynny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżka
majeranek ćwierć łyżeczki
jogurt 2 szklanki
sól szczypta
wino białe wytrawne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny sos jogurtowy

Wodę gotujemy i wrzucamy umyte rodzynki,dodajemy miód i szczyptę soli,doprowadzamy do wrzenia i wlewamy wino wymieszane z mąką i mieszając podgrzewamy na małym ogniu aż sos zgęstnieje ,Jogurt miksujemy z sokiem z cytryny,skórką i jogurtem.Dodajemy do reszty i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.11.2011 12:33
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak