pikantny sos jogurtowy

pikantny sos jogurtowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    75 gram
  • woda

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • majeranek

    ćwierć łyżeczki
  • jogurt

    2 szklanki
  • sól

    szczypta
  • wino białe wytrawne

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy i wrzucamy umyte rodzynki,dodajemy miód i szczyptę soli,doprowadzamy do wrzenia i wlewamy wino wymieszane z mąką i mieszając podgrzewamy na małym ogniu aż sos zgęstnieje ,Jogurt miksujemy z sokiem z cytryny,skórką i jogurtem.Dodajemy do reszty i dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

07.11.2011 12:33
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat