Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny satay z indyka

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt.
musztarda 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
Syrop: 1 łyżeczka

Porada

Satay to malajsko / indonezyjskie danie składające się z kawałków lub plasterków mięsa ( kurczaka, jagnięciny, wołowiny, ryby, itp.) Do marynowania mięsa indyka wykorzystałam musztardę z chili i imbirem, 1 łyżkę oliwy i 1 łyżeczkę syropu miodowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny satay z indyka

Piersi indyka pokroić w paski. Zamarynować mięso indyka i nabić na patyczki jak harmonijkę. Odstawić na minimum godzinę do lodówki.
Satay z indyka grillować na patelni grillowej lub grillu z obu stron kilka minut z każdej strony. Satay’e z indyka podawać z sosem chili.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.08.2014 21:08
ciekawy przepis
Margo1 21.08.2014 19:28
apetyczny jest
Ali 21.08.2014 14:21
Wygląda zachęcająco :)
Edith85 21.08.2014 13:24
pyszne mięsko
IwonaDD 21.08.2014 13:00
wow wygląda wspaniale
wwwiolka 21.08.2014 12:35
Świetnie się prezentuje.
Patriszja
Patriszja 21.08.2014 09:41
jakie soczyste
gibli 21.08.2014 09:15
bardzo fajne jedzonko)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak