Pikantny pstrąg

Pikantny pstrąg

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantny pstrąg

Ziele angielskie utłuc w możdzierzu. Ryby umyć, natrzeć w środku i na wierzchu przyprawą KUCHAREK i zielem angielskim. Do wnętrza ryb włożyć po liściu laurowym. Każdą rybę posmarować lekko masłem, zawinąć w foli? aluminiową i piec 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury180°C. Podawać z bułką i surówką sezonową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Adamorek 31.08.2011 15:21
mniam
berys18 04.04.2011 10:00
musi być pyszne
szajba2 02.02.2011 15:41
pstrąga nie jadam
rakow2
rakow2 22.10.2010 14:33
dania z ryb są pyszne
Barbara55 19.09.2010 14:10
byle nie za pikantny
remprzem 22.04.2010 20:30
Polecam ten przepis wypróbować na grillu - delicja smaku:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat