Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny placek z mielonym i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerstwe bułki 4 sztuki
mięso mielone 1 kg
cebula 2 sztuki
jaja 2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuka
musztarda 2 łyżki
sól
pieprz
ser owczy 15 dag
tłuszcz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
oliwki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny placek z mielonym i oliwkami

Bułki namaczamy. Cebulę siekamy i razem z odciśniętymi bulkami, musztardą i przyprawami łączymy z mięsem. Masę przekłądamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy około 40 min w wys. temp. Paprykę, oliwki i ser kroimy w kostkę, plasteki i układamy na blacie mięsnym. Wstawiamy jeszcze na 10 min do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak