Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kurczak curry z warzywami
PRZYGOTOWANIE:
KROK 1. Cukinię kroimy w krążki, a paprykę w kostkę, dodajemy obraną fasolkę szparagową, a następnie wszystkie warzywa gotujemy na parze (al dente) lub blanszujemy.
KROK 2. Kurczaka kroimy w pasy i obsypujemy je solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, papryką słodką, chili oraz dodajemy 1 łyżeczkę curry. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek, dokładnie nacieramy i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
KROK 3. Zamarynowane pasy kurczaka delikatnie podsmażamy, a następnie dodajemy ugotowane na parze warzywa i dodatkową łyżeczkę curry. Wszystko chwilę przesmażamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe danie podajemy z ulubionymi, świeżymi ziołami.
Życzę smacznego! :)