Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzeżucha 2 szklanki
ziemniaki 6 szt
cebula biała 2 szt
seler naciowy 2 łodygi
bulion drobiowy 1 l
masło klarowane 2 łyżki
jajko 1 szt
papryczka chili
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny krem z rzeżuchy z migdałami

Ziemniaki, cebule oraz seler naciowy kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, a następnie podlewamy bulionem, dodajemy papryczkę chilii w całości i gotujemy do miękkości ziemniaków. Na około 3-4 minuty przed końcem gotowania dodajemy umytą rzeżuchę (zostawiamy nieco do dekoracji). Wyciągamy papryczkę chilii i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Jajko gotujemy na twardo z dodatkiem łyżki soli. Studzimy i dzielimy na cztery części. Zupę dekorujemy jajkiem, świeżą rzeżucha oraz posiekanymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 05.03.2014 18:33
dla mnie bajka taka zupa :)
cukiereczek 05.03.2014 18:33
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak