Pikantny kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda sarepska

    4 łyżeczki
  • chrzan

    4 łyzeczki
  • jajko

    1
  • mąka

    4 łyżki
  • schab

    4 kotlety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy i nacieramy niewielka iloscią soli, jarzynką i pieprzem. Po 10 minutach na jedną strone kotleta rozsmarowujemy 1 łyżeczkę musztardy, lekko opruszamy mąka i posmarowana stroną wkładamy kotlet do talerza z rozbełtanym jajkiem, następnie na drugiej stronie rozprowadzamy łyżeczke chrzanu i rownież obsypujemy mąką. Dokładnie oblepiamy w jajku i wkładamy do bułki. Tak postępoiwac z każdym kolejnym Smażymy i gotowe:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 06.09.2012 21:01
pikantne :)
AGNIESZKA144 12.05.2012 13:47
fajne
Ewelina47 06.03.2011 08:32
coś innego i pysznego
Emilia21 08.12.2010 19:06
mmm
Emilia21 08.12.2010 19:06
mmm
Magdalena/26Mooi 18.11.2010 22:20
ciekawy ten przepis;)
Zoso 01.10.2010 21:23
Łatwy i nowy przepis na kotleta :) daje plusa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat