Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny kotlet mielony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 60 dkg
kajzerka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
curry do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kotlet mielony

Karczek zmielić. Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Posiekać czosnek i cebulę. Mięso, kajzerkę, czosnek, cebulę, jajko wyrobić na jednolitą masę. Dodać przyprawy (dość dużo). Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej, usmażyć na wolnym ogniu na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.01.2012 13:22
pyszny obiad
byMJ 04.09.2011 04:57
smaczne
ewelinapac 23.07.2011 22:49
super
Smakosz6 07.02.2011 11:04
mniam
IKrakowianka 04.02.2011 18:56
Lubię takie obiady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak