Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny halibut z piekielnie ostrą kukurydzą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 4 filety
oliwa 3 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyzka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
papryczka chili 2 cm
kukurydza 2 kolby
masło 2 łyzka
sól 0,5 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
pikantna papryka wędzona 2 łyżeczka
chili 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
papryczka chili 2 cm
sok z cytryny 1 łyżeczka
sok z limonki 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny halibut z piekielnie ostrą kukurydzą

Do przygotowania tego piekielnego obiadu zainspirowały mnie przepisy na kukurydzę z masełkiem chili i rybę cajunów znalezione w książce "Na ostro" R. Lane.

Papryczkę chili siekamy, ucieramy z przyprawami i oliwą.

Mieszanką nacieramy rybę po czym smażymy ją z obu stron na rozgrzanej patelni.

Masło ucieramy z przyprawami i posiekaną papryczką chili.

Kukurydze kroimy na mniejsze kawałki i grillujemy ją na rozgrzanej patelni grillowej co chwilę smarując ziołowym masełkiem.

Danie podajemy z ćwiartkami cytryny lub limonki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.01.2016 22:39
Pyszne danie
Norgiusz 09.03.2014 06:02
wygląda apetycznie
Kolorowa 16.07.2013 19:18
Interesująca propozycja ;>
votus 16.07.2013 18:54
pychaaaaaaa
Anna133 16.07.2013 13:22
wyśmienite danie , moje smaki
lawenda 16.07.2013 11:09
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak