Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 40 dag
filet z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
masło 3 łyżka
woda 1/2 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam.
Krok 1 - Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej foto
2
Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną.
Krok 2 - Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej foto
3
Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą. Podaję z pieczywem.
Krok 3 - Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 19.08.2015 08:09
fajne połączenie, też często zamiast ziemniaków daję jakieś warzywko :)
MałaMi89 18.08.2015 16:15
Obiad idealny dla mnie. Fasolka... uwielbiam :) z kurczakiem nie jadłam..
w mojej kuchni 18.08.2015 13:01
pyszne jedzonko
berys18 18.08.2015 09:38
świetny pomysł
krokus 18.08.2015 09:19
ciekawy przepis i pysznie wygląda
IZABELA29 18.08.2015 09:00
pysznie wygląda
Motorek 18.08.2015 08:42
pyszny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak