Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    40 dag
  • filet z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    3 łyżka
  • woda

    1/2 szkl
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    szczypta
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej foto
Fasolkę obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam.
Krok 2 - Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej foto
Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na maśle podsmażam mięso razem z cebulą. Mięso oprószam papryką mieloną.
Krok 3 - Pikantny gulasz z kurczaka i fasolki szparagowej foto
Dodaję fasolkę i wlewam wodę. Mieszam i duszę na małym ogniu około 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku pieprzem cayenne, pieprzem czarnym oraz solą. Podaję z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 19.08.2015 08:09
fajne połączenie, też często zamiast ziemniaków daję jakieś warzywko :)
MałaMi89 18.08.2015 16:15
Obiad idealny dla mnie. Fasolka... uwielbiam :) z kurczakiem nie jadłam..
w mojej kuchni 18.08.2015 13:01
pyszne jedzonko
berys18 18.08.2015 09:38
świetny pomysł
krokus 18.08.2015 09:19
ciekawy przepis i pysznie wygląda
IZABELA29 18.08.2015 09:00
pysznie wygląda
Motorek 18.08.2015 08:42
pyszny gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat