Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny Gulasz w Sosie Paprykowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
rosół drobiowy 1/2 litra
mąka pszenna 1 łyżka
smalec 1 łyżka
cebule 3 szt
czosnek 3 ząbki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny Gulasz w Sosie Paprykowym

Mięso pokroić na duże kawałki i przełożyć do miski .Obrane cebule posiekać ,dodać do mięsa.Dodać papryki,przeciśnięty czosnek , dokładnie wymieszać i odstawić na ok. godzinę czasu . Obsmażyć mięsko partiami ma smalcu, posypać mąką i przez chwilę smażyć. Podlać gorącym bulionem i wodą tyle ,aby mięso było zakryte.Dusić do miękkości i doprawić do smaku solą i pieprzem cayenne. Podajemy np; z kluskami ,ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 17.07.2012 07:28
fajne
PaniMISIOWA 09.07.2012 21:22
z chęcią bym takiego zjadła! a do tego jeszcze te kluseczki!
Anulka75
Anulka75 18.03.2012 18:31
fajne
smakowita 16.03.2012 10:42
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak