Pikantne wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    40 dag
  • cebula

    4 szt.
  • oliwa

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • curry

    2 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • groszek

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Zmiażdżony czosnek, imbir, paprykę, mąkę ziemniaczaną, curry wymieszać z niewielką ilością wody i odstawić. Cebulę zeszklić na oleju z masłem dodać przygotowaną masę i smażyć około 5 minut cały czas mieszając. Następnie wrzucić pokrojone wątróbki, wlać pomidory z zalewą i dusić powali około 15 minut. Na koniec wrzucić fasolkę lub groszek posolić do smaku , podgotować kolejne 5 minut i w razie potrzeby doprawić .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 08.01.2014 11:03
lubię takie pikantne dania
marcia7 07.01.2014 23:25
fajny sposób
Pyszota 07.01.2014 22:29
super pomysł na wątróbki
maciek7 07.01.2014 21:09
przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat