Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka z kurczaka z kolendrą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 500 g
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
kolendra 1 pęczek
olej 5 łyżek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z kurczaka z kolendrą

Olej mieszamy z solą, pieprzem, ostrą papryką i posiekaną drobno kolendrą. Nacieramy powstałą marynatą udka z kurczaka i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Po tym czasie grillujemy z obu stron po koło 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak