Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z kurczaka.
Sporządzić mieszankę pół szklanki wody,mąki oraz śmietany,wlać do tłuszczu i jeszcze chwilę podusić w sosie.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
udka kurczaka | 4 szt. |
tłuszcz do smażenia | |
czosnek | 4 ząbki |
papryka czerwona | 1 łyżka |
chili | 1 łyżeczka |
sól do smaku | |
kostka rosołowa | 1 szt |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
mąka pszenna | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: